Тревога

                Болгарский
                Мир и Люди

               
                Т Р Е В О Г А

                Радват се
                астрофизиците:
                Живеем във време
                на големи открития.
                Проникваме във Вселената
                с телескопи прецизни
                и космически апарати.
                Тя се разкрива пред нас
                все по-богата
                на обекти и явления
                от макро-
                до микрокосмоса.

                Само политиците
                си остават същите -
                от Запад на Изток
                дрънкат оръжие.
                Кой е агресор,
                кой е невинен? -
                лъжливата пропаганда
                е голяма сила.
                Ще прехвърчи искрата
                и всичко ще лумне.
                Живеем във време
                на властващо безумие...

                Ана  Величкова


Рецензии