Молитва 2 - на укр. м

Звертаємось, господь, до тебе:
Якщо ти все ж всевишній є -
Махни перстом могутнім з неба,
Планенту хай біда не б'є
(Про тебе - певності немає,
Скрізь скрута, хоч гатять у дзвони...
І нас ученіє навчає:
Нема богів, є забобони)
Та й нашу Україну-неньку -
Осунулась, змарніла рІдня...
Було: дружили всі гарненько,
А нині ворожнеча, бійня...,

Вже президентство - в керуваннях...
Та без райкому - без поради -
За гречку(!), з бушувань майданних(!)
У кермуваннях - не до ладу...
Кравчук був - та не поновили...
На Кучму вішали собак...
Кричали "Ю-щен-ко!" щосили -
Дров наламав - бринять не так...
(Та, кажуть, він хоч в хибах грубих,
При нім ще  в і л ь н о  спілкувались:
Казав що хтів хто - в мовах любих,
Тепер же -  з а о с т е р і г а л и с ь(!)).

А потім - ті не того виду...,
А цей - "зеленством не до шмиги"... -
Вже й "колір" прізвища(!) безстидно
Кидають в осуд, на інтриги.
І докотилось: Порошенка
"За вугіль, в нашому ж Донбасі(!)
Купив - не там, де дороженько..." -
Кричать, щоб осудить "на часі".
Де той райком? Якщо ж є ти -
Щоб красно жить в сім'ї єдиній,
Махни перстами з висоти
Планеті всій та й Україні.


Рецензии