Корнель Уейски Нет, ты меня не любишь

Нет! Ты меня не любишь, но любовь моя,
Когда я улетаю в грозовое небо пламенем,
Что ангелы скрываются, боясь,
То вся твоя любовь – едва в одном дыханье.

Нет! Ты меня не любишь, но любовь моя,
Когда склоняюсь я перед тобой бессильно
В слезах, не утешающих меня,
Тогда ты шепчешь: «Боже! Как же я любима!»


Nie! Ty mnie nie kochasz

Kornel Ujejski

Nie! Ty mnie nie kochasz, ale milosc moja,
Kiedy ja w niebo lece w burzy i plomieniu,
Ze mnie sie aniolowie boja,
Ty zaledwie swa milosc gromadzisz w westchnieniu.

Nie! Ty mnie nie kochasz, ale milosc moj;,
Kiedy ja przed twa wola uginam kolana
Lzy lejac, ktore mnie nie koja,
Ty wtedy szepczesz: — Boze! jak jestem kochana.


Рецензии