Не счесть в глазах песчинок-дней

Не счесть в глазах песчинок-дней
и день иной, иное солнце,
а сердцу всё таки видней,
где берег тот, где донце.

И память-зарево теней,
где редкая лишь улыбнётся.
В ответ заплачешь ты о ней-
она смеётся.

И всё сотрётся в порошок
одной песчинкой, очень малой,
когда придёт тот донный срок
песчинки той,
               что глаз замуровала...

Елена Хвоя. Не счесть в глазах песчинок-дней
Максим Троянович
  Рус.Бел



Не злічыць у вачах пясчынак-дзён
 
Не злічыць у вачах пясчынак-дзён
і іншы дзень, іншае сонца,
а сэрцу лепшы час відзён,
дзе бераг той, дзе донца.

І памяць-полымя ценем аддае,
дзе рэдкая толькі ўсміхнецца.
У адказ ты плачаш пра яе-
яна смяецца.

І ўсё сатрэцца ў парашок
адной пясчынкай, вельмі малай,
калі прыйдзе той дновы тэрмін-рок
пясчынкі той,
             што позірк муравала...

    Перевёл Максим Троянович
http://stihi.ru/2022/01/20/5843


Рецензии