***

Олександр Дем'яненко

Хліборобське життя

Настав листопад, пора вітрів і туманів,
Сади і ліси почорніли уже
Пташки вже усі полетіли у вирій,
Це свідчить про те, що зима до нас йде.

На полях вже скінчились роботи,
Засіяні хлібом лани.
Хлібороби благають, і ждуть всі вологи,
Коли вже підуть довгожданні дощі?

Без них, не буде врожаю,
Пропаде золотисте зерно,
Ось тому, всі надіються й тихо чекають,
Що дощик піде все одно.

На нього єдина надія,
Всі ждуть, засмучені вкрай,
Як піде, росточки всю землю покриють
Знати буде в нас шанс на врожай.

Важка в хліборобів робота,
Але люблять всі працю свою,
І результати прийдуть неодмінно,
Коли буде запашний, свіжий хліб на столі.


Рецензии