***

Олександр Дем'яненко

Осінь на дворі

Осінь на дворі, вже солнце не гріє,
Садочки, як в казці, вдягнули вбрання,
Стоять всі тихенько, немов оніміли,
Жахаюсь спитати, мабуть вони сплять.


У садочок піду, щоби знов оцінити,
Цю красу, що природа усім нам дає,
Росою холодною, хочу я вмитись,
Бо нам це і свіжість, і силу дає.


Погляну на листя, вони кольорові,
Неначе художник фарби підібрав.
Он бачиш: ці гілки червоні,
А ці, мов з веселки, яскраві забрав.


Пейзаж, вам скажу я відверто,
З натури, він нам написав,
І тінь незабув він уперто
"Бо був би не той колорит"-
Художник нам тихо сказав.


Рецензии