Тво мовчання

Твоє мовчання вказує на те,
Що падаю я з неба, мов святиня.
І наші повідомлення - контемп,
Затягує грайливо в павутиння.

Не знаю я про пору сподівань,
А може, я вдаю, що вже забула,
Але в часи містичних зазіхань
Зі мною книга. Може, і незчулась,

Як промайнули юності роки,
Як перша сивина торкнулась скроні
Зарано, але дотиком руки
Обрала цінність, що не охолоне.

Цінуй знання, і долі скрипт складний
Ти зможеш блискавично розімкнути,
А я вселенський поступ світовий
Воліла б знову в слухавці почути.

Я зрозуміла жарти, коди, тінь
Не промайнула ні на мить обличчям.
Оберігай тканину сновидінь,
А твої риси я впишу в сторіччя.

І духом волелюбним, запальним
Ти поступово піднесеш країну.
Згадаю юності звитяжний дим
Тоді, як за кордони я полину.

Подвійна вірність - степ і океан.
Свобода слова й пристрасті бентежність.
Нехай загоїть щем серцевих ран
Галактик давніх спокій та безмежність.


Рецензии