Пирин

                Болгарский
                Люди и Время



                ПИРИН  ПЛАНИНА

                "Много си, Пирин, хубава!" -
                пее народът до днес.
                Бури там често бушуват,
                ехтят потоци и лес.

                Хайдушки славни дружини
                имали стряха навред.
                За чест, за мила Родина,
                водили битки безчет.

                Върхове, стръмни рътлини,
                пропасти, скални била...
                Хубава, Пирин планино,
                ту си в лъчи, ту в мъгла!

                Ана  Величкова


                Пирин - планина в Югозападна България.
                Най-висок връх Вихрен, 2914 м


Рецензии