Олень и стая волков

                Болгарский
                Мир и Природа


               
                ЕЛЕНЪТ И ГЛУТНИЦАТА

                Еленът бягаше,
                запенен,
                изтерзан,
                а глутницата вълча
                приближаваше.
                Миг само...
                и оголените зъби
                в елена млад
                дълбоко ще се впият...

                Една река бучи,
                талази вие
                и пътя му внезапно
                тя пресича.
                Еленът спря да тича.
                Последните си сили
                той събра
                и скочи -
                огромен скок
                над бурната вода.
                Заби копита
                в пясъчния бряг
                и хукна пак.

                А глутницата разярена
                се мяташе безсилно
                и гледаше еленът
                как се скрива
                в гората дива
                и обширна.

                Той тичаше,
                спасен от своя скок,
                събрал в едно
                и страх,
                и смелост,
                за свободата зов.
                Непобедима воля
                за живот!

                Ана  Величкова   


Рецензии