Косив траву

Косив, косив траву,
Траву-конюшину,
Поки не побачив
Красуню-дiвчину,

Траву косив, косив,
З ранку i до ночi,
Поки не побачив
Ii яснi очi,

Косив, косив траву,
Пiт рiкою лився,
I на ту дiвчину
Я весь час дивився,

Траву косив, косив,
А полю нема нi кiнця, нi краю,
Звiдки ж ти взялась дiвчина,
Чому я тебе не знаю?

Косив, косив траву,
Та коса зламалась,
Не встиг навiть зрозумiти я,
Що ж iз нею сталось,

А дiвчина засмiялась
i дивним голосом спитала:
"Парубок, до з тобою сталось?"
I нiчого зрозумiти я не змiг,
змучений на землю впав
i на траву скошену лiг,

Закрив очi i бачу
Знову перед собою,
В широкому полi
Стоiть дiвчина,
А кругом неi трава,
Трава-конюшина,

Косив, косив траву
З ранку i  до ночi,
Поки не закрыла втома
Моi яснi  очi ..


Рецензии
Замечательные стихи, Игнат, с уважением!
http://stihi.ru/2023/06/02/779

Жюр22   02.06.2023 08:42     Заявить о нарушении
Мне очень приятно, что стихи Вам понравились, Юрий и Татьяна! Спасибо большое за такой душевный отзыв! С уважением и добром, Игнат!

Игнат Хвостовский   02.06.2023 08:52   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.