control

your parallels line up, your addresses match
in font cold and icy, a trembling sunrise
and seems like somewhere, in faraway land,
Moon's got hoods undressed
alien thoughts scratching your guts: MAINTAIN CONTROL!
the roots have ripened, don't touch the fruits: MAINTAIN CONTROL!
 
the parallels carry, the trains calling on
trills of February star's swallowing whole
where warmth of best virgins in midst of birth pangs,
the Keeper will kindly dress
be on alert, be always up--MAINTAIN CONTROL!
Where widows moan, where years burn hard--MAINTAIN CONTROL!

the parallels ringing, the addresses ring
to copy the winter in snowstorm of spring
and let the new morning break in like a flame
fragile like iron, through pane
be always careful, foe does not sleep: MAINTAIN CONTROL!
light is unbreakable, darkness is weak: MAINTAIN CONTROL!

the parallels grieving, the trains stopped in tracks
they're trying for years, to squeeze font to the max
the jingles are quiet, the candle is out--another tune sounds
you are in sight, and under thumb-MAINTAIN CONTROL!
blackmail and bribe on essence stomp--MAINTAIN CONTROL!
The wounds are smoking, cries out the earth--MAINTAIN CONTROL!
cynical screens all promise death: MAINTAIN CONTROL!


Kалинов Мост – Контроль

Твои параллели, твои адреса, В морозной купели рассветы дрожат.
И чудится где-то, в далёкой стране, Округи раздеты луне.
Чужие мысли скребут нутро – Держать контроль.
Корнями вызрел, плоды не тронь – Держать контроль.

Несут параллели, влекут поезда, Февральские трели глотает звезда,
Где в муках рождений, избранниц тепло Хранитель оденет добром.
Будь наготове, успеть всегда – Держать контроль.
Где плачут вдовы, где жгут года –Держать контроль.

Звенят параллели, звенят адреса Весенней метелью зиме подражать.
Пусть новое утро ворвётся огнём Железно и утло в окно.
Будь осторожней, не дремлет враг – Держать контроль.
Свет непреложен, бессилен мрак –Держать контроль.

Скорбят параллели, стоят поезда, Годами корпели купель опростать.
Молчат позывные, погасла свеча –Мотивы иные звучат.
Ты в разработке, тебя пасут –Держать контроль.
Шантаж и подкуп терзают суть –Держать контроль.
Дымятся раны, рыдает твердь – Держать контроль.
Сулят экраны цинично смерть –Держать контроль


Рецензии