Зустрiч з подвiйницею

В трамвай зайшов і миттю спаленів.
Це ти? Мов повернулась з потойбіччя -
Реальна в нереальності смутній,
Можлива в неможливості трагічній.

Була такою тридцять літ тому,
Такою в сни приходиш. Обімлілий,
Наважусь підійти і обійму,
Щоб аж у голові засутеніло.

Але не заворухнусь, мов скам`янів.
Трамвай гримить. Враз - поштовх! Я здригнувся.
Ти підвелась. "Виходите?" - "Ще ні.
Я поступаюсь місцем Вам, дідусю".


Рецензии