Хайку 2021

І в січні липень,
Коли з тобою поруч
Хороші люди.
 
Подарунок коханій.
У горах підібрав шишку кедру.
Згадка про мене.
 
Земля зодягнута у чоний халат. 
Коли вона одягне білі шати?
Лютий за вікном.
 
На дуба гілці
Старезний філін з дубом розмовляє.
Час зупинився.
 
Така сильна злива.
Ніяк не може втриматись
Горобець на гілках.
 
Милуйся дубом.
Він за своє довге життя
Ще турок бачив.
 
Вітряний дощовий день.
Кошенятко мерзне на дворі.
Доля сирітки.

Шатами з хутра було –   
Домівка кошенятам є.
Посмішка долі.
 
Над морем злива.
Лише  чути спів альбатросів із громом. 
Дві стихії.
 
Рибалка – важка праця.
Сніг не вщухає. Мороз.
Але голод важче. 
 
Дощить та дощить.
Чорні поля січня чекають на новий одяг.
Сніг, хуртовина.
 
Серед кремезних скель
Ліхтар маяка на варті не спить.
Вищий за буревісників. 
 
Вже випав сніг.
Аж раптом на снігу крові краплини.
Калина під снігом.
 
Тиша навкруги.
Лише стукіт мого серця
Порушує тишу.
 
На чорних шатах землі
Зелене листя жити прагне...
Січень на дворі.
 
О, Токіо мій!
Танцюють біля моря журавлі.
Найкращий дарунок.
 
На мої плечі
Павутиння доля сплітає.
Міцні тенета.
 
Сосни вітаються віттями.
Вітер сильний цьому допомога.
Бесіда плине.
 
З дощем одразу
Хлюпнула хмарка на землю
Тисячі крапель алмазів.
 
Каміння давніх мурів. 
Скільки весняних злив  тут
Залишили свої сліди?
 
Лов риби взимку.
Шоразу сніг у човен зазира та воду морозить.
Небезпечна справа.
 


Рецензии