Тунел

ТУНЕЛ
В тунел житейски
по средата,
светлина видях,
дали там е свободата
или мечти удариха глава
и те сега кръжат?
На тунел житейски
в тъмнината
мечти за светлина кръжат
души изтискали
по свобода мечта
на тичащ
срещу живот влак
опитват
пак гратис някак си
да се качат.
На тунел житейски
в задух,
на тапа от живот,
сред въздух застоял
опитваме
свобода да изръчкаме,
ама ръжен горещ,
все други да държат.
На тунел житейски
душа - тръба тясна,
в края нейн,
съдба,
като тапа
на живот,
мечти държат,
светлини
из тях кръжат.


Рецензии