blacker than blues

railroad station, platform, meeting, airport
evening just as day empty, will take a chord
drunken la minor into cup heaven pours
how can i understand 'when i'm sixty four'

now that i'm over 60, i pay my dues:
i wanted to be, when i booze, blacker than blues

and the evening turns night, and the day is killed
soul tears up to the tune of 'Let it bleed'
all like last night, i'm just a bit coarse
how many years passed--only clouds know

and at dawn, blood spills, a salty taste
i once was a thief, now i share
string weave their patterns, and sing in husk
'Honky Tonk Woman', all as i like


Кинчев – Черней, чем блюз

Вокзал, перрон, встреча, Аэропорт.
nустой, как день, вечер Возьмет аккорд.
Нальет в стакан небо Пьяный ля-минор,
Чё, как понять мне бы «When I’am s Sixty-four».

На седьмом десятке Я признаюсь:
Мне хотелось быть, Когда напьюсь
 Черней, чем блюз.

А вечер стал ночью И день убит.
Душа летит в клочья Под «Let it Bleed».
Всё, как вчера, Только охрип слегка,
А лет прошло сколько – Знают облака.

А утром кровь горлом, Соленый вкус.
 Я раньше был вором – Теперь делюсь.
Плетут узор струны И я хриплю,
У «Honky Tonk Woman» Все, как люблю.


Рецензии