Когда?

                Болгарский
                Люди и Время


                К О Г А?

                Горчив
                е моят залък -
                има гладни.
                В съня си
                често стряскам се -
                убиват!
                Разтварят се
                незаздравели рани,
                неизживяно,
                детството погива.

                Без клас - житата,
                не расте тревата,
                кънтят
                от стари разпри
                небесата.
                Кога
                надеждно утро
                ще разсъмне
                в човешкия живот
                със скърби пълен?

                Ана  Величкова               
               


Рецензии