eastbound trolleybus

my spot's on the left, and i gotta sit there
i don't get why am i getting cold in this air
i don't know my neighbor though we've been hanging for year
and we drown though each one knows where's ford here
and each one is looking at ceiling in hopes
of rushing and jumping eastbound trolleybus

all people are brothers, we're all at six degrees
and we ride without knowing to where and what for this is
my neighbor can't take it, he wants to leave
but he cannot leave, cause he's got nothing to give
and everyone's guessing what's the purpose
of rushing and jumping eastbound trolleybus

there's no driver in cabin, but the trolleybus rides
and we keep pressing on even though motor's all rust
we sit breathless, looking at scene
where for just a split second a star has appeared
we're silent but we know: in this it helped us,
the rushing and jumping eastbound trolleybus
rushing and jumping eastbound trolleybus, eastbound trolleybus..


Виктор Цой – Троллейбус

Мое место слева и я должен там сесть,
Не пойму, почему мне так холодно здесь,
Я не знаком с соседом, хоть мы вместе уж год.
И мы тонем, хотя каждый знает, где брод.
И каждый с надеждой глядит в потолок
Троллейбуса, который идет на восток.

Все люди – братья, мы – седьмая вода,
И мы едем, не знаю зачем и куда.
Мой сосед не может, он хочет уйти,
Но он не может уйти, он не знает пути,
И вот мы гадаем, какой может быть прок
В троллейбусе, который идет на восток.

В кабине нет шофера, но троллейбус идет,
И мотор заржавел, но мы едем вперед,
Мы сидим не дыша, смотрим туда,
Где на долю секунды показалась звезда,
Мы молчим, но мы знаем, нам в этом помог,
Троллейбус, который идет на восток.


Рецензии