у куми добра наливка

Ой в куми добра наливка!
Підемо туди, щедрівко.
Будемо куму вітати .
Вона буде наливати.
А в куми печене сало…
Скільки їси усе мало!
З крутим перцем , часником!
Ще й тарілка з судаком.
Напекла кума пампушок!
Ще й узвар зварила з грушок!
Зайця запекла в сметані.
-Жарко, кумонько, в жупані!
-Не знімай, куме, кожуха.
Бо надворі завірюха.
Чоловік  – не зрозуміє…
В куми личко червоніє.
До куми кум притулився.
Мов коло печі зігрівся.
Кума гарна яка пані!
Всілись удвох на жупані.
Кум з кумою обіймався…
А тут чоловік припхався.
Кум забув, що був в жупані…
Тікав…вуса у сметані.
А на дворі завірюха…
Щулить кум мов заєц вуха.
Чоловік куми всміхався…
Але кум чомусь злякався.
фото-интернет


Рецензии