Подорож Каспiана

Біле вітрило,
Солоний вітер,
Небо безмежне –
Принц Каспіан
Подорожує
За обрій.

Співають хвилі,
І юний лицар
Морю належить.
Капітан
З сонцем танцює –
Грізним і добрим.


За небокрай,
Туди, де Сонцегрив
Вкладається спати,
Й туди, де прокидається він,
Принців летить корабель –
Стрімкий та невпинний.

Прагнеш? Шукай!
В країні вранішніх див
Стрінуть батько та мати…
…Біле вітрило лине за небосхил –
В країну світлих осель,
В країну душ безневинних…


24.10.04


Рецензии