Антракт

                Болгарский
                Мир и Люди



                АМЕРИКАНСКИ АНТРАКТИ

                "Убит президентът!"
                В театъра - вой.
                "Хванете убиеца!"
                "Дръжте го!"
                "Стой!"

                След век на площада
                убит е пак той.
                Отново истерика.
                "Кой ли е?"
                "Кой!"

                След век на...
                Къде ли?
                Нима все така,
                умело прикритата
                злостна ръка,
                в един безконечен
                и див кръговрат,
                ще трови планетата
                с гибелен яд?

                Ана  Величкова
               


Рецензии