Тринадцять Буттiв

1. Христос прокинеться рівно о восьмій.
випивши каву викликає таксі, прокладає дорогу у офіс.
Христос не може відійти від думок і хвилі новин.
йому не вистачить гордості не дзвонити до Сатани.

2. Христос ввечері зайде у  бар.
замовить вино і свою відпиватиме кров.
Христу  болить і він опише як падав Єрусалим.
Христос любив  і не міг без присутності «Магдалин» -
однаково  блудних -  однаково святих.

3. Христос не бачив Марію дев'ятий рік.
все що від неї лишилось це букви і жовті листи,
не для них спілкування  - вир світових павутин,
тільки тут вони чують тепло  своїх тіл.
і Христу завтра виповняється тридцять сім.

4 . Бог сьогодні наливатиме чай із засушених трав
Затягне вікно і буде абсолютно  один,
не відповідатиме на дзвінки  Петрів і Марій  -
Христу сьогодні не потрібно нікуди іти.

5. Діва проливатиме сльози на фотоальбом,
не вірить, що так швидко виріс коханий Христос.
не пам'ятає коли востаннє збирались за спільним столом.
все що час їй від нього лишив: фото, слова, колискові пісні.

6. Бог особливо  любить коньяк.
після роботи зайти в ресторан.
навіть Бог усвідомить як дістало життя.
робота, сварки, остогидла сім’я.
алкоголь. ресторан. відбиваюче світло  поверхні дзеркал.
Господь вкотре промовить
«Христос кохає Христа».

7. Її Бог залишився тільки в пітьмових думках
фотопортрет – в рамах шпалерами стягнутих стін
в цьому видиві двох з половиною вбитих кімнат.
«не тримає ніщо – здати будинок і просто іти.
та не пускає ними спільно збудований «Рим».

8. Христос сьогодні іде на бульвар,
Христос  жадає Революцію й бунт.
бачачи кров в хижих очах, каже: «не шукаємо світла в зіницях царя»
число апостолів, піднявши тіло Христа, відміряється в сотнях і тисячах.

9. Христос до грудей притискає пошарпаний, мокрий піджак.
ноги Христа ведуть у бордель, на узбіччі дощами розбитих доріг
за час насолоди летять пропуски в рай: наймаштабніша з плат
в лігві Христа чекає досяжна, одинока і хтива Ліліт

10. Відстань розмежовує Христів від Марій.
чому їх не обійняти й до них не прийти?
після читати в Євангеліях майбутніх століть:
«встань і іди, - я повторюю, - встань і люби».

11. Діва сидить тихо в купе, коли рейсами сунеться потяг.
вагон, наче міст, в якому хрещені і атеїсти.
їй не важливо хто, куди й навіщо з них їде -
Діва  сподівається дістатись до місць Воскресіння.

12. Бог сьогодні поет і він пише вірші,
внісши 7 нових рядків, як 7 із гріхів у свій записник.
Бог відволікає увагу бакалійників і продавщиць -
Одинокий Христос, який втратив свою путівку в житті.

13. Галереями і в вагонах метро бродить сотий одинокий Христос.
йому також болить і також стікається кров
постукавши не туди, відкриває не потрібний замок
хто із нас Зло, якщо кожен із нас - частинкою Бог?

03.01.2022
21:13


Рецензии