Солнце, взойди!

                Болгарский
                Мир и Люди



                ИЗГРЯВАЙ, СЛЪНЦЕ!

                Изгрявай, Слънце ясно!
                Стопли с лъчи Земята!
                Кълн жилав да порасне,
                да обнови полята.

                Небето да синее,
                дървета да напъпят;
                потоци да запеят
                и пролет да настъпи.

                Ти разпръсни мъглите
                и въздуха отровен.
                Светило на добрите,
                пази мира световен!

                Ана  Величкова


Рецензии