Зерно ростки

                Болгарский
                Природа и Люди

               
                ПОНИКВА  ЗРЪНЦЕ

                Простират се поля околовръст
                под парещия мраз.
                Изпод снега прозират буци пръст,
                бодлив сребрее храст.

                Окаменяват мисли и души,
                пропукват се стебла
                и нещо свидно сякаш се руши
                сред снежната мъгла.

                Тече поток от едноцветни дни,
                без приливи и бряг.
                Но някъде един капчук звъни,
                пониква зрънце пак.

                Ана  Величкова


Рецензии