Инде бирешмэм...

Бик купкэ ойрэндем акыллыдан:
Йотлыгып сузлэрен тын,ладым.
«Дэрэж,эн,не сакла, булма надан»,
Акыллыдан  шунысын ан,ладым...

Кочлерэклэр белэн корэшмэдем,
Итагатьле булдым, чыдадым...
Чи ахмак  булса да,  эндэшмэдем,
Кайсына  кызганып карадым...

«Ж,илгэ карап токермэвен, яхшы, -
Ата-бабалардан калган суз. -
Чынык, балам, кот ун,айлы  чакны,
Донья куласэ ул, азрак туз!

Коч-ышаныч ал син бэхетледэн,
Ж,илкен - дэртлелэргэ кара да!
Урнэкле кешелэр,  донья кургэн,
Бик куплэр бит безнен, арада!»

Картый  шулай угет-нэсихэтлэр
Бик оста иде шул бирергэ:
«Дус-дошман булмаса, яшэу хэтэр,
Алар кунектерэ  тузэргэ!»

Кеше  чыныктырды, ж,ебек булмам.
Сынауларга инде  бирешмэм!
Саулык бирче, Ходай, хэм аерма
Дус-дошманы, таныш-белештэн,
Бу доньяда яшэп килештэн:
Олешемэ тигэн комештэн!

4 январь, 2022 ел.

 


Рецензии