little graves

little graves await for all of us--there's no running from them anywhere
both my soul, my darling, and your soul, my darling, mother earth will take
smart, nice and kind--we'll all lay down in rows of graves
stretch our backs.. what else can i say? what a hideaway!

billions of molecules will join the grave-growing flowers and trees
both your soul, my darling, and my soul, my darling
will wake up when birds sing
we will sway our leaves and branches, and live till we get cut down
by great folks from the town--what's there else to say? such a blissful way!

and when then lay us down by a fence,
you accidentally should touch me with a branch
by this time, my darling, we know, my darling
what is life and death
soon they'll bring us to paper factory
make of us some wonderful books, very smart books--
though who could really say, we won't know anyway--
AND WE DON'T EVEN CARE!


Всех нас ждут забытые могилки, 'Дети'

Всех нас ждут забытые могилки,
Никуда от них, конечно, не сбежать,
И тебя, мой милый,
И меня, мой милый,
Примет почва-мать.
Умные, хорошие, добрые
Все рядками ляжем в могилки
Вытянем спинки -
Ну что ещё сказать
И нас не отыскать

Отойдут молекул миллиарды
К над могилкиным цветам и деревам
И тебя, мой милый,
И меня, мой милый,
Разбудит птичий гам
Закачаем листьями,ветками,
Будем жить, пока нас не срубят
Добрые люди –
Ну что ещё сказать?
Такая благодать

Что ещё сказать?

И когда нас сложат у оградки,
Ты ко мне случайной веткой прикоснись.
Вот теперь, мой милый,
Знаем мы, мой милый,
Что такое жизнь.
Скоро нас свезут на бумажную,
Сделают хорошие книги,
Умные книги,
А впрочем как сказать,
Что в них – нам не узнать.
Ну, и наплевать!


Рецензии