Есть ли край!

                Болгарский
                Космос


                ИМАТ  ЛИ  КРАЙ?

                Тъмна материя -
                тъмна енергия...
                Загадки неразрешени.
                Вселенското разширение
                става все по-ускорено.

                Тъканта
                на Пространство-Времето
                подхранва плътността.
                Ще има ли край Вселената?
                Ще изчезнат ли
                Любовта,
                Красотата,
                на Живота
                зърната безценни?

                Само Разум извисен
                някога ще отговори.
                Дълбок и устремен,
                с необяснимото
                ще се пребори.

                Ана  Величкова


Рецензии