Плач Адама прп. Силуана Афонского

Како не могу взирать на Небо,
Ощущать благоухание Твое,
Согрешихом пред Тобою ибо,
Приношу Ти покаяние мое.

Тако гордость гониши мою,
Держишь ум мой весь в аду,
Дариши Любовь Свою,
Ожидаеши в Своем Саду.

Яко на мя смотриши,
Яко гордость гониши
И благоволиши:
Яко Ты мя любиши.

Взгляд Твой дарит ми смиренье,
Лик Твой освящает мя вновь,
Господи, помилуй! Господи, помилуй! Господи, помилуй!
И Твое ми наставленье,
И великое благоволенье,
Дариши смиренье
Видети Твою Любовь.


Рецензии