Анатолiю Степановичу Дем янчуку з нагоди 70-рiччя

УЖЕ чи ЛИШ сьогодні сімдесят?
Напевно ЛИШ. Це стверджую, це знаю!
Ну що ж Вам, дорогий мій, ще сказать?
З цим ювілеєм від душі вітаю!

Сторінка сімдесята… Календар…
Лиш відлік часу, сімдесят ударів,
Сторінка вийшла з Вами на бульвар
Під сяйвом ювілейних всіх стожарів.

Лиш сім десятків, а не сімдесят,
Лиш сьомий з них, але такий святковий,
Сторінку сімдесяту час читать,
Весь зміст її лиш тільки Вам відомий.

Не віриться і Вам, що сімдесят…
Досягнуто із ними вже чимало,
Роки несамовито так летять,
Вже сьому ноту Вам життя заграло.

Вже сьому… Та не варто сумувать,
Це сьома, та лиш першої октави.
Життя з любов’ю взялось ноти грать,
Бо Вас чекають ще важливі справи.

І сльози й радість з ними на очах,
Ці сімдесят взяли Вас у обійми,
Вони усі вмостились на плечах,
І жоден рік ніхто з плечей не здійме.

Вже сімдесят симфоній і сонат,
Вже сімдесят пісень життя співає.
Це неймовірний Божий літопад,
І кожен з них ще й доля вишиває.

01.01.2022 р.


Рецензии