Сон-381

В переддень - нового року
Часто сниться людям,
Олівє з дрібним горошком
Чи святкова шуба.

Як присниться - сумний настрій,
Зразу ж підіймається -
Наче сон - про щось прекрасне -
Що в житті збувається.

Та, на жаль, у оселедця,
Що лежить під шубою -
Смак, як в тітки з мерседесу,
Що роздулись губи їй.

Гоноровий зверхніх погляд,
Пахне маринадом,
Недосяжна, вся на понті -
Як дочка завскладу.

Йде, як жирний оселедець,
Голову задерши,
Гарна ззаду і спереду
В дорогій одежі.

В шубі із песця чи з норки,
Чи в дорожчім хутрі,
Йде, не дивлячись під ноги -
Аби не протухнуть.

Скрізь, куди не впаде око -
Бачиш жирну рибу -
Серед директрис, неробок,
Лікарів, училок.

Між бухгалтерів, й торговців,
У структурах влади -
Косяками йдуть службовці,
В гострім маринаді.

Носять шуби і по-барськи -
Із широким жестом -
Ходять в хутрові по-панськи
Навіть в туалети.

Віддають листом лавровим,
І духмяним перцем,
Й ведуть мову гонорову -
Як й не оседеці.
 
Як лосось, або білуга,
З виду осетрових,
Мов живуть у вищім кругу -
Й носять з хутра комір.

Часто можна обманутись -
І замість ікорки
Зїсти з оселедцем шубу,
З буряка та моркви.

 


Рецензии