Поезд 2022

   Н. Бидненко
Вже рушив потяг від перону,
Квитки зібрала провідниця…
Й долає стрімко перегони
Оця земна безкрила птиця.
Ми – пасажири. Ми в дорозі.
Сталеві рейки аж гудуть…
Знов переміни на порозі –
Куди веде життєва путь?
Міста і села, полустанки.
Ні зупинитись, ні звернуть.
А десь чекають літні ранки
Й ночей осінніх каламуть.
І мов стовпи кілометрові,
За склом проносяться роки…
Як серцю хочеться любові!
А потяг мчить, а потяг мчить…
***
Отъехал поезд от перрона
Билеты все у проводницы
Одолевает быстро перегоны
Земная и без крыльев птица.
Мы-пассажиры. Мы в дороге.
Стальные рельсы всё бегут.
Вновь перемены на пороге
Куда ведёт нас жизни путь?
Посёлки, сёла, полустанки,
Ни остановки, ни свернуть.
Здесь ждут нас летние рассветы
Ночей осенних влажных муть.
И как километровые столбы
За стёклами проносятся года...
Как сердцу хочется любви!
А поезд мчит, а поезд мчит...


Рецензии