На свiтанку

Чого б мені, здавалося б, хотіти?
Дощ пахне снігом, ніч - блищить світанком.
Душа волає в небо полетіти,
Та очі спати хочуть сивим ранком.

Все добре так, вже тиша майже всюди.
Відгуркотіли збуджено салюти.
Лягають спати вранці тихо люди,
І обіцяють зорі довше бути.

Ми хочемо здаватися такими -
не як самі по собі, а інакше.
Хто добрий є - ті хочуть бути злими,
А той хто злий, буває добрим наче.

Все міниться і котиться по колу.
І важко вже й самому розібрати
Своїх частин, розкиданих по столу,
Неначе кат готує нас до страти.

І в ніч, коли бувають в зорях діри
І можна трішки щось таке підгледіть,
Душа впадає в небо - в море віри
І чути в небі лиш журливий клекіт.


Рецензии