revolution

two fingers up: is this V-Day?
or is this a poke in the eyes?
we fight like hell on Tuesday for Wednesday,
but the Thursday's meaning is eluding us

in this world that which we want, does not exist--NO!
we believe it's in our power to change that, YES!
BUT: Revolution, you have taught us
to trust in the unfairness of kindness.
how many worlds do we burn each hour
in the name of your holy bonfires

human flesh is so sweet in the taste,
it's known well to the jackals of winter blockades
what's on your breakfast? Jesus again?
eat but remember: we will not forgive that!

so what should we do now? what should we sing?
whose shoulders carry around my head?
how many yuan can death's price be,
if our life isn't correct?!


ДДТ – Революция

Два пальца вверх – это победа! И это – два пальца в глаза.
Мы бьёмся насмерть во вторник за среду, Но не понимаем уже четверга.

В этом мире того, что хотелось бы нам нет!
Мы верим, что в силах его изменить, да!
Но, революция, ты научила нас
Верить в несправедливость добра.
Сколько миров мы сжигаем в час
Во имя твоего святого костра?

Человечье мясо сладко на вкус. Это знают иуды блокадных зим.
Что вам на завтрак? Опять Иисус? Ешьте, но знайте – мы вам не простим!

В этом мире того, что хотелось бы нам нет!
Мы верим, что в силах его изменить, да!
Но, революция, ты научила нас
Верить в несправедливость добра.
Сколько миров мы сжигаем в час
Во имя твоего святого костра?

И что же нам делать? О чём же нам петь? Над чьими плечами моя голова?
Сколько афгани стоит смерть? Если наша жизнь не права?


Рецензии