БОЖЕ БЕШЕ

Боже,
беше време,
елхите бяха истински,
свещите горяха
с пламък на мечти,
души
звезди грабнати,
блестяха с плам
сами.
Боже,
светът бе истински,
пламък топлеше душа,
сега свещи
други палят
сърца,
обгърнали  души
звезди разпалват
в други небеса.
А беше боже,
време истинско,
сърца туптяха
с мечти в захлас
свещи по елха
горяха с пламък истински
топлина осветяваха
топлина де носи
оня старец
с елха при нас.


Рецензии