мэта

Жыццё ў пакутах, не жыццё,
грукоча сэрца як набат:
хапацца трэба за ружжо,
каб знiшчыць гыдасны урад!

Чакаць даволi, нiбы Бог,
зыход рашыць у барацьбе,
пакуль не вздоймецца народ,
ваяры гiнуць ў турме
 
Дзеля нашчадкаў, пращуроў,
сціскайце волю ў кулак,
сярод паплечнiкаў, сяброў,
зьбірайце моц у патрэбны час!

Складзiце клятву у душы:
хай горкiм коштам, бо цаной,
адолець зло, перамагчы,
павiнны з вераю святой!

Вольная краiна i свабода,-
мэта беларускага народа!




Рецензии