Tambourine Rain

dust of the moonlit streets spring rain will wash away
cool is the wet concrete everywhere night has stepped

rain, i am forgetting days, and i cannot connect
their elusive run and unwillingness to wait, but

rain, i do not understand why
in morning you pour again
i'm left with none to hide--
is this all just a game?

faces of empty homes
lay still in senseful sleep
casual wind' died off
in the blurred window's rim

rain, i can't understand
which of us' right
i just don't have the strength
to come out at midnight and wait for light



Тамбурин - Дождь

Лунных проспектов пыль
Смоет весенний дождь,
Мокрый асфальт остыл,
Там, где ступила ночь.

Дождь, я забываю дни,
И не могу связать
Их незаметный бег
И нежеланье ждать, но,

Дождь, я не пойму, зачем,
Льешь ты с утра,
Я остаюсь ни с чем,
Быть может, все это - игра?

Лица домов пустых
Замерли в чутком сне,
Ветер случайный стих,
В мутном застыв окне.

Дождь, я не могу понять,
Кто из нас прав,
Мне не хватает сил,
Чтоб выйти в ночь и ждать утра.


Рецензии