Дыхание Простора. Вясна Жыцця

        ВЯСНА ЖЫЦЦЯ

     И кто сохраняет заповеди
     Бога,тот пребывает в Нем,
     и Он в том.И что Бог
     пребывает в нас,узнаем по
     Духу,который он нам дал.

      Библия.Первое соборное
      Послание святого апостола
      Иоанна Богослова.Глава3.
                Стих24.

     Па Вясне жалоба.
     Але больш па матцы.
     Па Вясне Жыцця,
      а не звычайнай.
     Вельмi мацi не стае
         у хатцы,
     Як памерла  той
       вясною ранняй.
   
   ДЗЕЦI - САМА БЕЗДАКОРНАСЦЬ

     Чароуны ва усiм свеце
     Мiрны сон дзяцей!
     Не трымаюць у сакрэце
     Свае думкi "грамацеi".

     У дзяцей малых-небасхiл
       прыгожы,чысты,
     Кожны день як Свята!
     Яны лепшыя артысты,
     I мастакоу багата!

    ПЯШЧОТЫ РАНАК КРОХКI

      Тайна мая светлая!
      Ветрык,ты мой легкi!
      Упартасць-рыса адметная,
      Пяшчоты ранак крохкi


      А удзень - вялiкае Сонца
      Растопiць снягоу сувеi.
      Рашуча,моцна i бясконца
      Лес вырашыць шчаслiва
         с у м е ю.

       КРУГI ПА ВАДЗЕ

        Iшлi насустрач
        У светлы дзень.
        Прычын нямнога-
        Напэуна ж кахалi.
        Паверыць? Цi не?
        Кругi па ВАДЗЕ..
        Апусцiлiся рукi..
        Рукi падалi.

       СВЕТ I ЦЕНЬ

      Да мэты iшла
      Удзень i ноччу.
      Усё не гасла Святло!
      З непарузаменнем
      Не размiнулася,
      Прадчуванне падвяло.

   ЖАР-ПТУШКУ Я ЗНАЙШЛА!

     Ты розны i адзiны,
     Як я,як мы усе.
     Былi шчаслiвымi
       твае гадзiны,
     А значыць i мае.

     Iсцi з табой?
      Зноу разважаю.
     А ужо iду,а ужо
        Iду.
     I цверда павярнуць
         жадаю-
     ЖАР-ПТУШКУ я
        знайду!
.
 


Рецензии