9-й на порозi

Дев’ятий – на порозі
(або смерть на Різдво)

Зима. Мороз! Літають феєрверки
і майже не підняти голови –
частує щедро ворог. Ті «цукерки»
нагадують зі смерті буревій…

Різдвяна ніч. Очікування свята
і вибуху фонтан лише за крок!
Ураз не стало брата, сина, тата…
З окопу воїн – прямо до зірок.

А новий рік, дев’ятий, – на порозі.
Його прихід – для кожного своє…
Нам – Неньку боронити на морозі,
а їм: ікра, шампанське, олів’є…

25.12.2021


Рецензии