Сон-362

У приятельських стосунках -
Вже давно нема ідилії -
Часто заважає скупість
Й побутова меркантильність.

Пацаняча сходка-туса
Неможлива без застоль -
Хочеш гратися у дружбу -
Заплати за алкоголь.

Хочеш більше - плати більше,
За наркотики й блондинок,
Друзів легко зманить грішми,
Й неможливо довго втримать.

Поки платиш - вони поруч,
Називають своїм босом,
Будуть стадом, поки коуч
Витрачатиме бабоси.

Як запахне безгрошівям,
Зразу зникнуть - із радарів,
Підставлятись їх не вчили, -
А проблем не треба й даром.

Вже не бос, а просто кореш,
У якого стались трабли -
Пацана забрала скора, -
Бо розбивсь на ржавих граблях.

Скільки маєш бабло-грошей -
Стільки й тіл разом збереш,
Не потрібно і запрошень
Всі повалять, як на фреш.

Чи тусовку - на районі,
Що живе не по законам,
Або секту - із іконою
Свого образу святого.

Хочеш фірму - буде фірма,
З офісом у бізнес-центрі,
Хочеш - ще дорожчих ігор -
Найми вбивць для конкурентів.

Можеш навіть - розгорнути
Партію й піти у владу,
Не забувши відстьогнути
Скільки треба, й кому нада.

Та закон, на жаль - єдиний,
Він - не вигадка Феміди,
Тільки гроші на мілині -
Валиться вся піраміда.



 


Рецензии