Дощове лiто

Таке дощовеє літо!
Ти стримуєш свої сльози.
Боїшся її зустріти,
Щоб не перевищити дозу:

Така солодка отрута!
Ти стримуєш свою спрагу.
Невже це за щось спокута?
Та ж за що? Оцю звитягу

Хто і над ким одержав?
І, головне, навіщо?
…Кохання цеє – не перше,
Й не останнє, що ти був знищив.

Чому ж тоді тягнеш руку
Часом до апарату?
Що це – безжальна розпука,
Чи знаєш, як буде рада

Вона тебе чути? Проте
Ти стримуєш цей свій потяг…

Таке дощовеє літо!
Дощ буде іти, аж поки
Ти виплачеш свої сльози,
І тебе віднайде спокій .

Така вже життєва проза,
І, ніде правди подіти,
Нема чого нарікати
На це дощовеє літо…

02.07.03


Рецензии