Лети, летим

Торба пълна с мечти,
оня старец носи,
с шейна де лети,
из сърце
мечти де вози!
По пътища се белее сняг,
живот премръзнал,
по него там лети мечта,
в торба старец
де е вързал.
Лети мечта по света,
а там е слънце и наслада,
елени разбутват синева,
в мечти летят сърца,
за бъднини,
 не празни.
Летим понесли,
със стареца усмихнат
над сняг мечти,
тях пазим,
из сърца ги редим
живот мечтаем
да е сладък.
Небе със звезди,
трепти,
снежинки утро охлаждат,
а нии мечти
в чувала му редим,
искаме той все,
най-хубавите да разнася.
Лети,
летим,
слънце творим,
мечти,
де в нас прехласва,
бъдеще
за малките творим
те трябва
все под слънце
със снегът,
да си играят!


Рецензии