На пiвнiч сурову, святiй Матушцi Софii

На північ сурову, на північ далеку,
ідуть від нас зараз нещастя та зло,
у квітні морози, а поряд лелеки,
але одинокі, бо ж лихо було...
Лелеки...лелеки...до Бога звертайтесь,
нехай попарує та діточок шле,
Матусе Софія...війна...смерть чатує...
Хай дітки маленькі в подвір'я моє...
Моя ти земелько, моя ти рідненька,
і ти помолися і Матір проси,
Велику Княгиню в цю тяжку годину,
нехай Бога молить, і діток Бог шле!
Моя Україно! Заплаканий світу!
Як горя  багато ти вже понесла!
Святая Матусе, святую шли поміч,
хай мир не обходить у бідах дома...
У траурі чорнім згорівшії хати,
а серце любові до Бога сповна...
Святая Матусе, нам Бога славити,
усім, хто тут вижив, де миру нема...
Нехай же лелеки, Твої вони діти!
Зів'ють собі гнізда де мир та любов,
нехай Бог Отець наш їм душі освітить,
за діток молись, хай не ллється їх кров.


Рецензии
Дякую, Ангелина!Чудовий вірш! Мені дуже сподобався! З повагою та найкращими побажаннями!

Эдуард Неганов   23.12.2021 20:07     Заявить о нарушении
С уважением к Вам, Эдуард!
И с теплом!

Ангелина Длинка   23.12.2021 22:04   Заявить о нарушении