Сон-354

Чоловік прийшов з роботи -
Роздратований й голодний,
Бо працює на заводі -
Чи в селі - біля господи.

Йому б зараз поросятка -
Зі сметанкою поїсти -
Чи гомілочок з десяток,
Що запечені у тісті.

Шашличка з кусків свинини,
Маринованих в томаті -
І печених на вуглинах
Із димковим ароматом.

Сальцисона чи ковбаски,
Печеної в власній печі,
Нашпигованого мяса,
І картопельки у глечику.

Йому б зараз розійтися
В три тарілки холодцю,
Мо, й чотири поміститься -
На два зуби молодцю.

Йому зараз - кусень сала,
З житнім хлібом й часником,
Буженіни чи кавалок
Бака разом з баликом.

А дружина, хлібчик ріже -
Й у тарілку сипле кашу,
Все одно що замість їжі
Прочитати отченаша.

Подає салат - з капусти,
І два смажених яйця,
Від них в шлунку зовсім пусто,
Й хочеш їсти без кінця.

Переходить до десерту -
Чи глузує, чи жартує,
Чи бажає мужу смерті -
Невблаганна, як статуя.

Чоловік ж бо хоче мяса -
Він не проживе на травах,
Й кулаком по столу ляска -
Де нарешті справжні страви?


Рецензии