Сон-353

Як у доньки олігарха
В мене безліч переваг -
Капітал і легкість старту
В будь-якій із бізнес-справ.

Батьківське імя  і статки
Будь-який розвинуть напрям.
Легко бізнес піднімати
З-за плечей у свого батька.

Хоч працюй, хоч грайся тупо -
Бізнес-графік лізе вгору,
Капітал підніме й трупа -
І з калюжі зробить море.

Не потрібно крити матом, -
Підпис ставити й печатку,
Лиш блиснути діамантом -
Й документи всі в порядку.

Бо вся батьківська контора
Ще з далеких девяностих, -
Хто не зрозумів з півслова,
Той полоще в річці кості.

Згнив в далекій лісозмузі -
Серед дикої природи
На підвішаній мотузці,
В повній єдності з народом.

Чи закопаний у ямі,
Яку сам собі ж і вирив,
Хоч благав, та розстріляли,
Без хреста і без могили.

Здох, як нарик з передозу,
В щойно купленій квартирі -
В скрученій у дулю позі,
В котрій тіло задубіло.

Чи не витерпів погрози -
Звірської, страшної травлі
Й кинувся із хмарочоса,
Опинившись під трамваєм.

При такій залізній хватці -
Й охоронним бодігардам -
Кину кістку, як собаці,
Й кожен другий буде радий.


Рецензии