Тэнгнэhиэ дуо Кыыс куо, эйиэхэ

Я ПОДАРЮ ТЕБЕ



Я подарю тебе, нежности моей, букет,
Любви, чувств страстных, что испытывал к тебе,
Грустинки мимолётной золотую осень,
Что милой счастьинкой была в моей судьбе.

Осталась в памяти моей ты тёплым морем,
Волною ласковой прибоя вдалеке,
За горизонт, красиво уходящим солнцем,
В подснежниках, зовущих к жизни по весне.

В бутонах алых роз, подаренных всем сердцем,
Зимою, в свежести, хрустальной красоте,
Росинок, летних бриллиантов, на рассвете,
Любви сиянья в первозданной чистоте.

Тот миг восторженный, когда в тебе увидел,
В глазах, медовый вкус, с тобой наедине,
Глухую боль, что никогда не будем вместе,
Не оставайся горькой памятью во мне …



Василий Полятинский
23:20 - 23:50 10.06.15/15:22 – 18:05 04.09.11
© Свидетельство о публикации №115061006936



ТЭНГНЭhИЭ ДУО КЫЫС КУО, ЭЙИЭХЭ



Иэйиибин, эйигин таптыырбын
БYтYннYY хомуйан ыламмын
Сибэкки дьербете онгорон
Эйиэхэ, до5оччуок уунуо5ум.

КYhYммYт санньыл5ан ырыата
Ол ырыам тылыгар иhиллэр,
Нарыннык нуо5айар ньургуhун
Эн намчы керYнгнгYн санатар.

Киирэр кYн кытархай сарыала
Сып - сылаас кYех муора долгуна
Сибиэhэй салгына буолангнгын,
СYппэттии мин ейбер ингмиккин.

Хаар ыраас мангнайгы тапталбын,
Иэйиибин, эйигин таптыырбын
Мин ханнык тылынан ураннык
Хоhуйан этиэхпин билбэппин.

Кыhыммыт курустаал чэбдигэ,
Сайыммыт бу дьэнгкир тамма5а
Тэнгнэhиэ дуо Кыыс куо, Эйиэхэ
Умсул5ан эн ыраас  кэрэ5эр...



Ольга Софронова - Суhум нууччалыыттан сахалыы тылбааhа
Ньурба к., 22.12.21 с.



ТЭНГНЭhИЭ ДУО КЫЫС КУО, ЭЙИЭХЭ
https://youtu.be/QwG9WkWNwcI


Рецензии