Сон-350

В битві поміж екстрасенсів -
Без вогнів та спецефектів
Часом вряд чи розберешся
Хто кому накликав смерті.

Бій іде, хоча й запеклий,
Та для ока невидимий,
Й важко глядачам доперти,
Хто програв, хто ж побідив в нім.

Й не дай Боже опинитись -
Буфером між двох вогнів,
Щоб відчути силу битви
І втручання - на собі.

Екстрасенси в силі рівні -
Їм байдуже - що ламати -
Ну, а жертва по наївності
Дурнувата й сліпувата.

Посуд бється сам по собі -
І літають тарілки,
То в розпалі міжусобиця
Й веселяться хлопаки.

Поламалася маршрутка
Прямо посеред дороги -
То зійшлись на перепутті -
Два впертюхи круторогі.

Задимів в прихожій телек,
Й поламався без причини -
То зійшлися пустомелі -
І чешуть ляси без спочину.

Погнили буряк й картопля,
Куплені заздалегідь, -
Маги звелись робить шкоду
На землі з чужих угідь.

Обірвалися стосунки,
Горе вкрало сивину -
Хто й не знався на чаклунстві,
Той повірив у війну.

А коли не стало сили -
Й причаїлася хвороба -
Відьмаки таки спинились -
Щоб не довести до гроба.

Позмагалися одначе,
Раз за декілька століть -
Тільки жертва - тихо плаче,
На уламках з лихоліть.


Рецензии