Сон-349

Якщо чоловік не просто -
Переважна сіра більшість,
Якщо він боєць і монстр -
Й прагне бою понад інше.

Як спинить його в бажанні
Доторкнутися до смерті,
Щоб він міг свою змагальність
Втілити цілком безпечно.

Телевізор та Плейстейшн -
Замінили б монстру ринг,
Бив би всіх безастережно -
До крові - як, власне, звик.

Та водночас - залишався,
У квартирі під крилом -
Й надарма не наривався
На розбірки із бидлом.

Після ігор тиждень поспіль,
Засидівся не на жарт -
На руках хрумтіли кості -
Весь стріляв, як автомат.

Захотілося розмятись -
І пройтись, як слід, по двору,
Щоб на понті розібратись -
Й зацідити хук у морду.

Він же монстр, він же може,
Як у грі, зламать хребет,
Й залишити замість рожі -
Мясиво й фарш для котлет.

Зацідити - і розбити
Череп разом з куцим мозком,
Й інвалідом залишити,
Давши відкупа на возик.

Та насправді - усе сталось
З розворотом навпаки -
Монстру боляче дісталось
Від місцевої шпани.

Бійка в порівнянні з грою
Має наслідки фатальні -
Синці, шрами, й переломи,
Й розкладане ліжко в спальні.

З гіпсом на нозі у ліжку
Монстр пролежить із півроку -
Хоч могло би бути гірше,
Якби бивсь, як в грі - з прискоком.


Рецензии