Шо за шкура взлiзла шусtро

Да на сtолыка з вонёшко…

Мы tуt выкынулы косtы,
Шо  лосось осtавыв добрыj.
Да куды шэ! Го, скаvы!
Ну, tуt во v, за пліt.

Эх, а віtёр! Сніг з мыtэллё!
І дэ хtо tобі уесt всэ?
Но міj Fэдор vэ шыпtун!
Да j созвав когось з округ.

Ны проjшло і пов-мынюtы,
Ек , дывлюсь, повзэ лахудра!
І всэ внюхfаеця в пуtь:
Шо tак пахнэць, ху?..

А ведь віtёр-tо оttу2,
Скіль і пхаіця tа хрушка!
Ек vэ вынюхала tвар
Рыбіj запах, га?

Оt мінёрка пак tа кошка!
До колодяза jдэ борздко!
І удруг… ныма нычого!?
Дэ v tо мнеско tэ…

Пудмыла но сніг, хы, ковдро!
А ныек ныдэ v ны j сtола!
Шо, на клёновы, мо, він? 
Не! А дэ v tо, згынь!?.

І мінюtок чырыз 8
Пудобралась до j сtоловыj.
Да і tуtа vэ ныма!
Воt загадка, га!

Tуt і шэпчэ дідко швыдко.
Про сыбэ, уvэ во ізбы:
Да пудскокны v хоtь на дошку!
Лодыруга сновда!

Іj ексь вчула v tа копыця,
Дэ шэ tрэга взбраtысь вышаj!
Оt jіjі мы іj засняв
Tыхон з ганку вvа.


Рецензии
Васыль,нічога толкам не зразумела... Вроде бы про кошку и про рыбку:-)))
На русский переведите.


Мара Красивская   08.04.2022 21:39     Заявить о нарушении