Сон-346

В інформаційнім інтернет-порталі
Секунда-три в потокові новини,
Й нема коли їх навіть прочитати,
Не те щоб поринати в трясовину.

Трагедії й природні катастрофи,
Спиняють надрозсіяну увагу -
Затримуючи погляд хоч на трохи
На жертвах й на фактичних руйнуваннях.

Не хочеться - в жахіття проникати,
І ранитись сльозами слабодухо,
Пошвидше б заховатися у хатку,
Як равлик у свою спіральну мушлю.

Скандали в політичному бомонді -
Уже нікого зайве не тривожать,
Й сприймаються як атрибут роботи,
Без котрого в політиці не можна.

Чим більш політик клікається в пресі,
Тим більш від популярний у народі -
Тим більший викликає інтерес -
Й спроможний просуватись самоходом.

Культура вже нікого не чіпляє,
Талановитість звелась нанівець -
Важливо - хто в черговому скандалі
Наблизив до реальності "п****ець".

Хайп набуває розмахів й овацій,
Та з часом епатажність не дивує -
Усі втомились жити в декадансі,
Що набира масшабів й не гальмує.

У журналістів інтернет-ресурсу,
Які працюють щодоби позмінно
Не так багато приводів для струсу -
Які виводять із заціпеніння.

Найбільше, ніж потокові новини -
Й питання особистих преміальних,
Чіпляє їх директорська родина,
Й наявність в ній півдюжини коханок.

Оближуть, обсмакують подетально,
Нові подробиці чергової інтриги,
Немов самі бажають швидше в спальню -
І тільки ждуть, хто б пальцем поманив би.

А потім - із камінним сірим видом,
Без блиску у миршавих оченятах,
Сідають моніторити новини,
Як гвинтики - у кадровому штаті.


Рецензии