Осяйно-мокрий дует

   СМІХ І СЛЬОЗИ 

Ми часто плачемо крізь сміх,
І сміємося ми крізь сльози,
Бо щось покликало на гріх,
А десь в душі вирують грози.

І сміх, і сльози в унісон,
Душа і плаче і сміється,
Здається іноді - це сон,
Але це - дійсність, це не сниться.

Душа ніколи не мовчить -
Сміється, плаче і голосить,
У ній струна завжди звучить,
Та щось їй сльози й сміх приносить.

І сміх, і сльози... наче бриз...
Від чого й де вони беруться?
А може це душі каприз?
І струн яких вони торкнуться?

Незвичний й дивний цей дует,
То в унісон звучать, то соло,
Ще й розгортається сюжет...
А часом - замкненеє коло.

Ми часто плачемо крізь сміх,
І в сміх ми сльози виливаєм,
Їх розлучить ніхто не зміг,
Та й таємниці їх не знаєм.

17.12.2021 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021    


             ***

Ми часто плачемо крізь сміх,
Так доля з нами витворяє.
Господь дає,щоби ти зміг,
Хоч серце не усе сприймає.

Моменти є такі в житті,
Що їх не в змозі оминути.
Сльозинки капають самі,
У сміх не можеш їх вдягнути.

Життя проходить в унісон
З сльозами,сміхом і риданням.
Не раз сприймаєш все,як сон.
Озерце сліз стрічає ранок.

Ти думку хочеш вбрати в сміх,
Але вона весь час втікає.
Так!З'явилось горе на поріг,
І сльози душу обмивають.

Господь завжди нам подає
Своє Життя для порівняння.
Як Хрест з Любов'ю Він несе,
І ти неси свій із старанням.

Незвичний дійсно цей дует:
То скрипкою звучить,то контрабасом.
Помер Господь й для нас Воскрес.
Крокують сльози й сміх по світі разом!

17.12.2021 р.


©Марія Стримбіцька,2021


СМІХ І СЛЬОЗИ НА ПАРКЕТІ

А я всміхаюся крізь сльози
Й ніщо не можу з цим зробить,
В душі риплять ще й верболози,
А думка крутиться й летить.

Сльозини падають, як роси,
Стікають, наче потічки,
Від них мокріють навіть коси,
Вечірні гасяться свічки.

У кожній з них є таємниця,
Яку не в силі розгадать,
Але душа, немов світлиця,
Та і її треба втішать.

Лунає сміх і ллються сльози,
Все дивно так… Але ж чому?
Чи десь взялися горевози
Й співають пісню ту саму?

У сміх сльозини заквітчались,
А сміх сльозинами вмивавсь,
Мов на побачення зібрались,
І сміх ретельно готувавсь.

І сміх, і сльози – дивно й мило,
Осяйно-мокрий цей дует.
Сльозами сміх з душі не змило,
Й разом виходять на паркет.

20.12.2021 р.

©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2021   


Рецензии