Сон-344

В журналіській справі - варто
Хвіст завжди тримать трубою,
Бо в професії без фарту -
Ні на крок на поле бою.

Слід завжди тримати рупор -
Й бути на вістрі подій,
Вбивство, кров, зелені трупи -
Й крупним планом - лиходій.

Треба мати - міцну хватку,
Щоб отримать ексклюзив -
Й конкурентів обігнати,
Аби випередить злив.

Бути завжди на сторожі -
І ходить тихцем, на пальцях,
Щоб не получить по рожі -
Раніш дати публікації.

Аби заздрісні колеги
Не позарились на факти,
І не викрали із сейфу
Документи й компромати.

Й заодно статтю із компа,
Щойно набрану в програмі,
Аби вибухнула бомба -
Під чужими іменами.

І нікому не докажеш -
Що в статті - усі слова,
Звірив з власними думками -
Й видав факти на-гора.

І нікому не цікаві
Твої авторські права -
Була слава - та пропала,
Як лавина снігова.

В журналіськім товаристві -
Сторонитися слід гулу -
А зявлятися із блиском -
Як зубастая акула.

От тоді - усі принишкнуть,
Де й подінеться відважність,
Коли злодія ти нишком
Проковтнеш, пережувавши.

В журналіській справі варто
Мислити на крок вперед -
Не послаблюючи хватку,
Заслужить авторитет.


Рецензии